Testiranja u tijeku

Pogledajte koje sve nove opcije stižu na Twitter

Korisnicima Twittera uskoro će se, pored tvitova osoba koje prate, pojavljivati i tvitovi vezani za njihove interese, a moći će učinkovitije pretraživati poruke koje su dobili putem ove mreže.
Sci-Tech / Internet | 14. 08. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije u San Franciscu iz Twittera su objavili neke novitete na kojima trenutačno rade i koje su počeli testirati. Jedna od zanimljivijih novosti koje u budućnosti možemo očekivati na toj popularnoj društvenoj mreži jest mogućnost praćenja tema, a ne samo korisnika.

Ta mogućnost trenutačno se testira među nekim korisnicima Androida – korisnicima će biti dostupne različite teme, poput sporta, TV emisija, slavnih osoba itd., koje odabire sam Twitter, a tko bude pratio određene teme, u njegovu timelineu prikazivat će se tvitovi povezani s tom temom i od osoba koje ne prate.

U nekim slučajevima, primjerice kada pratite temu vezanu za neku seriju, a niste pogledali zadnju epizodu, moći ćete privremeno "stišati" tu temu kako vam tvitovi ne bi otkrili sadržaj, piše Zimo.co.

Također, kako bi se korisnicima prikazao samo kvalitetan i bitan sadržaj, Twitter će koristiti strojno učenje i umjetnu inteligenciju koji će bi trebali spriječiti prikazivanje nevažnih tvitova.

U Twitteru pokušavaju poboljšati i pretraživanje sadržaja te rade na opciji koja bi korisnicima trebala omogućiti pretraživanje sadržaja iz direktnih poruka, no nema informacija o svim mogućnostima koje ćemo dobiti s novim opcijama pretraživanja, kao ni kada bismo te opcije mogli očekivati.

Ono što sigurno nećemo vidjeti još neko vrijeme jest mogućnost uređivanja tvitova. Iako je riječ o opciji koju bi "jednom" trebali napraviti, trenutačno to ipak nije prioritet za kompaniju, rekao je na konferenciji Kayvon Beykpour iz Twittera.

Što se tiče ostalih noviteta koji se razvijaju, trenutačno se radi na podršci za Live Photo slike s iPhonea te na podršci za GIF-ove, a nakon objave slika na Twitteru korisnici će moći promijeniti njihov redoslijed.

Ekipa iz Twittera nastavit će s razvijanjem i testiranjem novih opcija s kojima žele mrežu približiti još većem broju ljudi jer, usprkos velikoj važnosti i utjecaju Twittera, ta mreža ne bilježi dovoljno velik rast korisnika kakav bi kompanija željela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close