Private Conversations

Enkripcija i privatne poruke konačno stižu i na Skype

Možda je teško povjerovati, ali jedna od najpopularnijih aplikacija za chat tek sada će dobiti enkripciju
Sci-Tech / Internet | 14. 01. 2018. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znate li da postoji popularna aplikacija za chat koju svakodnevno koriste milijuni ljudi diljem svijeta, a koja nema poruke koju su zaštićene enkripcijom? Vjerovali ili ne, odgovor na ovo pitanje je - Skype!

Iako je većina popularnih i etabliranih aplikacije koje su slične Microsoftovom adutu predstavila i postavila enkripciju i privatne poruke. Viber, WhatsApp, Facebook Messenger i svi ostali su već omogućili svojim korisnicima ovu korisnu sigurnosnu opciju, Skype će to učiniti tek sada.

Nažalost po neke, stavka Private Conversations neće biti uključena nakon instalacije nove verzije Skypea, što je manji problem. Veći je problem što ta stavka, ako je primjerice uključite na svojem računalu, neće biti sinkronizirana na sve vaše uređaje na kojima koristite Skype, piše Zimo.co.

Još je jedan detalj vrlo bitno istaknuti, a radi se o tome da ćete svakoj osobi s vaše kontakt liste s kojom želite komunicirati sigurno i bez straha od ''provale'' morati poslati pozivnicu, inače se Private Conversations ne može uključiti.

Je li ovo baš najsretnije rješenje, nismo sigurno, ali tako je kako je, da biste krenuli u svijet sigurnih poruka, koje su zaštićene enkripcijom, morat ćete slijediti sve ove korake. Ne zna se ni kada će Private Conversations u javnu produkciju, jer trenutačno ovu opciju mogu koristiti isključivo oni koji su uključeni u Skype Insiders program. Sve o Private Conversations možete saznati na službenom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close