Sloboda?

Državni mediji ne mogu na Twitter

U priopćenju se napominje da je riječ o globalnom pristupu koji će se proširiti na kompletno poslovanje...
Sci-Tech / Internet | 20. 08. 2019. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter je objavio kako će na svojoj društvenoj mreži proširiti zabranu reklamiranja medija koje sponzoriraju države.

U priopćenju kompanije navodi se da će od sada biti zabranjeno reklamiranje svih medijskih organizacija koje države kontroliraju, bilo financijski ili uređivački.

''Obnavljamo našu politiku reklamiranja koja se odnosi na državne medije. Od sada više nećemo prihvaćati reklamiranje medijskih organizacija koje su pod kontrolom državnih vlasti'', dodaju iz kompanije.

U priopćenju se napominje da je riječ o globalnom pristupu koji će se proširiti na kompletno poslovanje, prenijela je Srna.

Odluke u vezi s politikom društvene mreže donosit će se, kako se navodi, na osnovu ključnih pitanja slobode i neovisnosti medija, kao što su uređivački sadržaj, financijsko vlasništvo, utjecaj ili miješanje u rad emitera, urednika i novinara, izravno ili neizravno vršenje političkog pritiska, kao i kontrola procesa proizvodnje i distribucije.

''Ova politika neće se primjenjivati na medije koji su posvećeni isključivo, zabavnom, sportskom ili sadržaju o putovanjima, ali može da se primijeni ukoliko je takav sadržaj pomiješan s političkim'', dodaje Twitter.

Kopirati
Drag cursor here to close