Bez jutarnjeg srama

"Drunk mode" za pametne telefone mogao bi vas spasiti pijanih poruka

Ova tehnologija može učinkovito pojednostaviti metodu interakcije kako bi se korisniku koji je pod utjecajem alkohola omogućio pristup važnim aplikacijama.
Sci-Tech / Internet | 17. 02. 2021. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voziti, slati poruke ili raditi bilo što u pijanom stanju i očekivati dobar ishod je suludo, no skoro svi smo se bar jednom u životu probudili mamurni i s osjećajem nelagode zbog stvari koje smo napravili, rekli ili napisali prošlu noć.

Za sve one koji su se pronašli u tom opisu, jedna softverska tvrtka iz Kine pronašla je rješenje.

Novi patent tvrtke Gree Electric Appliances Inc. namijenjen je mobilnim uređajima, a trebao bi spriječiti korisnike koji konzumiraju alkohol da donesu odluke i naprave poteze koje bi mogli zažaliti.

Postoji nekoliko aplikacija dizajniranih u tu svrhu, ali patent tvrtke Gree razlikuje se po tome što planira implementirati mode kao zaseban način rada na pametnom telefonu, piše Interesting Engineering.

Spomenuta tvrtka patentirala je tzv. "Drunk Mode" (pijani način rada) koji brani pristup "često korištenim aplikacijama" s ciljem da spriječi korisnike da naprave nešto što zapravo ne žele i zbog čega bi se kajali sutradan, prenosi Geek.hr.

Kako bi se aktivirao "Drunk Mode", korisnici trebaju odabrati aplikacije koje žele zabraniti te postaviti “provjeru trijeznosti” koju će biti potrebno zadovoljiti kako bi se mode isključio.

Dakle, kad korisnik želi ugasiti mode, morat će proći test provjere i tek kad to uspješno izvrši, moći će pristupiti ranije zabranjenim aplikacijama.

Ova tehnologija može učinkovito pojednostaviti metodu interakcije kako bi se korisniku koji je pod utjecajem alkohola omogućio pristup važnim aplikacijama i postavkama bez velikih poteškoća.

Za sad nije poznato hoće li "Drunk Mode" ikad postati dostupan izvan Kine, ali ovakva tehnologija zasigurno budi zanimanje kod mnogih ljudi.

Štoviše, možda upravo ovakav mode može jednom zauvijek riješiti problem nepromišljenih poruka za koje se redovito krivi alkohol.

Kopirati
Drag cursor here to close