Osvojili nagradu

Uspješne priče iz SPARKa: startup VRET odlazi u Silicon Valley

SPARKov startup VRET putuje u Silicon Valley u San Francisco.
Sci-Tech / Internet | 11. 12. 2017. u 17:14 Bljesak.info
Kopirati
Foto: SPARK 

SPARKov startup VRET niže uspjeh za uspjehom – ovaj tjedan su se vratili sa Investors Day-a u Berlinu s osvojenim drugim mjestom i putovanjem u Silicon Valley u San Francisco.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čime se VRET bavi i kako su uspjeli istaknuti se među ostalim startupima iz cijelog svijeta na BETAPITCH Global natjecanju? Ekipa VRETa radi na softverskom rješenju koje koristi uređaje za virtualnu stvarnost u psihološkim tretmanima, poput uklanjanja straha od visina, paukova, skučenih prostora i slično. Trenutno se nalaze u akceleracijskom startup programu u SPARKu, preko kojeg su sudjelovali na natjecanju BETAPITCH Mostar i osvojili prvo mjesto, te put u Berlin na BETAPITCH Global.

U Berlinu su bili dio zanimljivog i edukativnog programa. Prvi dan (6.12.) bio je rezerviran za vježbanje pitcha s kojim se sutradan trebaju predstaviti na natjecanju pred mnogobrojnim investitorima. S njima je intenzivno radila ekipa iz betahausa, a čak su imali i pomoć od glumice koja ih je savjetovala kako se što bolje predstaviti, kakve izraze lica praviti i kako se kretati. Drugi dan je bio Investors Day, tijekom kojeg su se istovremeno održavale razne radionice i natjecanja.

“Glavno natjecanje je počelo u 18 sati, a mi smo pitchali šesti po redu. Malo je reći da je konkurencija bila prejaka. Nakon tri sata proglašeno je top 5 timova, a mi smo završili na drugom mjestu i s nagradom odlaska u Silicon Valley. Znali smo da smo dobri te smo cijelo vrijeme vjerovali u sebe, međutim kada dođete u jedan grad inovacija kao što je Berlin, te kada vidite konkurenciju, steknete neki respekt i nadate se pobjedi, ali ste objektivni. “, rekla je Iva Đikić, Project Manager u VRETu.

“Iznimno nam je drago što će nas baš VRET predstaviti u dalekom Silicon Valley-u, te se ovim putem zahvaljujemo partneru betahaus na prilici”, rekao je Marko Zeljko, Startup Manager & Business Developer u SPARKu.

 

Kopirati