Google

Chrome će sprječavati da stranice bespotrebno zadržavaju korisnike

U Chrome i Chromium preglednike stiže funkcionalnost koja će spriječiti internetske stranice da manipuliraju tipkom za povratak na prethodnu stranicu i tako pokušaju zadržati korisnika.
Sci-Tech / Internet | 12. 05. 2019. u 12:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve više internetskih stranica namjerno iskrivljuje funkcionalnost tipke za povratak jedan korak unazad (Back tipka) kako bi korisnika i dalje zadržali na svojoj stranici (putem HTML5 pushState naredbe). Zbog tog postupka manipulacije povijesti pretraživanja unutar preglednika nekad je korisnicima jedino rješenje za odlazak sa sporne stranice zatvaranje internetskog preglednika.

U budućnosti to bi se trebalo izmijeniti bar što se tiče internetskog preglednika Chrome i drugih internetskih preglednika baziranih na Chromiumu kao što je Microsoft Edge, piše Bug.hr.

Prema pisanju internetske stranice Naked Security, u Chromium uskoro stiže nova funkcionalnost koja je posebno dizajnirana kako bi se spriječila praksa internetskih stranica navedena na početku ovog teksta.

Funkcionalnost će spriječiti da stranice preusmjeravaju korisnike ili da izmjenjuju funkcionalnost tipke za povratak na prethodnu stranicu ukoliko korisnik nije dao svoj izričiti pristanak za takvu radnju putem gesti. Ova opcija trebala bi biti implementirana u Chrome i Chromium preglednike na širokom rasponu platformi kao što su Windows, macOS, Linux, Chrome OS i Android, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close