Google

Chrome bi mogao dobiti glavnu tipku za kontrolu multimedije

U alatnoj traci Googleovog preglednika, odmah uz ikone koje predstavljaju instalirane dodatke, u nekoj od narednih verzija mogla bi se pojaviti tipka za zaustavljanje svih video i audio reprodukcija.
Sci-Tech / Internet | 09. 07. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Googleovom pregledniku Chrome već je sada olakšano kontroliranje multimedije – primjerice, u svakom tabu pojavljuju se oznake koje prikazuju odakle dolazi zvuk, a moguće ga je i odatle i utišati.

Po novome, na alatnoj traci bi se uskoro trebala naći i dodatna tipka, ona koja bi služila za globalnu kontrolu multimedije – točnije Play/Pause tipka kojom bi se mogla zaustaviti reprodukcija sadržaja u svim tabovima, piše Bug.hr.

Ova funkcionalnost primijećena je u novoj verziji Chrome Canary pod nazivom Global Media Controls (GMC). Prema informacijama koje su za sada dostupne, ova tipka za kontrolu reprodukcije trebala bi se uskoro naći u stabilnim verzijama Chromea za Windowse, Mac, i Linux. Za sada još nije spremna za javnost budući da korisnici Canaryja kažu da je stvar još uvijek prilično "bugovita".

Jednom kad bude dovršena, tipka za pokretanje ili pauziranje reprodukcije bit će smještena u alatnu traku, desno od aktualne web adrese i ikone Bookmarka (zvjezdica), netom uz ikone koje označavaju instalirane ekstenzije, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close