Američki regulator

Cambridge Analytica prevarila je Facebookove korisnike

FTC je zaključio kako se Cambridge Analytica poslužila prijetvornom praksom i zabranio joj da sudjeluje u EU-US Privacy Shield sustavu.
Sci-Tech / Internet | 07. 12. 2019. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je od skandala s Cambridge Analyticom prošlo više od godine i pol, još uvijek traju različite istrage protiv te, sad već bivše britanske tvrtke.

Tako je američki regulator, Federalna trgovinska komisija (FTC), objavio rezultate svoje istrage. FTC je tijekom istrage utvrdio kako je Cambridge Analytica prevarila korisnike jer je prikupljala njihove podatke s Facebooka i iskoristila ih za profiliranje i targetiranje u političkim kampanjama.

FTC je zaključio kako se Cambridge Analytica poslužila prijetvornom praksom i zabranio joj da sudjeluje u EU-US Privacy Shield sustavu koji se odnosni na prijenos osobnih podataka između Europe i SAD-a, javlja Zimo.

Zanimljivo da je FTC izdao takvu zabranu tvrtki koja više ne postoji jer je od izbijanja skandala, Cambridge Analytica, službeno bankrotirala i prestala poslovati.

Također, zanimljivo je da je FTC donio takav zaključak istrage pet mjeseci nakon što je Facebook u srpnju pristao platiti rekordnu kaznu od 5 milijardi dolara u sklopu nagodbe vezane uz FTC-ovu istragu o praksama zaštite privatnosti korisnika u toj društvenoj mreži.

 

Kopirati
Drag cursor here to close