#shotoniphone

Apple organizira Shot on iPhone natječaj

Nakon više kritika od strane korisnika Apple je naposljetku odlučio kako će za početkom tjedna pokrenuti ''Shot on iPhone'' natječaj ipak osigurati novčane nagrade za deset najboljih foto uradaka.
Sci-Tech / Internet | 27. 01. 2019. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je početkom ovog tjedna pokrenuo natječaj „Shot on iPhone“. Kako sam naziv govori cilj natječaja je snimiti što bolju fotografiju uz pomoć iPhonea. Najbolje fotografije Apple će potom iskoristiti u marketinške svrhe kako bi u javnosti promovirao upravo – iPhone.

Gotovo odmah po objavi natječaja Apple se suočio i s prvim kritikama. Naime, dio potencijalnih sudionika natječaja (ili samo dežurna gunđala) pobunio se što Apple za pobjednike natječaja nije osigurao novčane nagrade.

U Apple su zasigurno naivno vjerovali da će pobjednicima natječaja biti dovoljna plaća to što će se njihove fotografije moći vidjeti svugdje, od raznih internetskih stranica, društvenih mreža, Appleovih retail i online trgovina do oglasa na velikim billboardima u odabranim gradovima, piše Bug.hr.

No, prevarili su se, dežurna gunđala smatrala su kako je potrebno i novčano nagraditi pobjednike. Stoga je Apple 24 sata kasnije objavio nadopunu natječaja u kojoj stoji kako će deset najboljih fotografa čije fotografije budu izabrane dobiti i novčanu nagradu. Apple je kao i uvijek poslovično tajnovit pa nije objavio kolikom se iznosu učesnici natječaja mogu nadati, no neki mediji spominju kako iznos nagrade ne bi trebao biti manji od 10.000 USD.

Pravila natječaja su jednostavna – u vremenu od 22. siječnja do 7. veljače 2019. godine potrebno je pomoću iPhonea snimiti fotografiju te ju poslati Appleu. Za slanje fotografija mogu se koristi Instagram, Twitter, Facebook i druge društvene mreže na kojima Apple ima službeni profil, a uz fotografiju je potrebno staviti i hashtag – #ShotOniPhone.

Oni koji još uvijek nisu napravili profil na barem jednoj društvenoj mreži mogu fotografije za natječaj poslati i preko emaila na adresu [email protected]. U tom slučaju je potrebno poslati fotogrfiju u najvećoj mogućnoj rezoluciji, a uz ime i prezime fotografa potrebno je još navesti i kojim je modelom iPhonea fotografija snimljena (‘firstname_lastname_iphonemodel.’).

Koje su od pristiglih fotografija najbolje odlučivat će tim stručnjaka – Pete Souza, Austin Mann, Annet de Graaf, Luísa Dörr, Chen Man, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack i Arem Duplessis. Pobjednici natječaja bit će proglašeni 26. veljače 2019. godine, piše Bug.hr.

Detaljne uvijete natječaja možete proučiti OVDJE. Također u prilogu možete vidjeti neke od fotografija koje su snimljene s čim drugim, nego iPhoneom.

Kopirati
Drag cursor here to close