Light Phone 2

Anti smartphone: Light napravio mobitel bez interneta i aplikacija

Novi telefon ima i alarm, veći zvučnik, USB-C konektor za punjenje te tipke sa strane koje služe za navigaciju.
Sci-Tech / Internet | 30. 03. 2018. u 09:49 Bljesak.info
Kopirati

Američka kompanija Light lani je predstavila svoj prvi anti smartphone, minimalistički telefon bez interneta, aplikacija i svega što dolazi uz moderne pametne telefone. Ideja kreatora je bila da svoj telefon ostavite doma, kako bi uz Light Phone više uživali u životu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove su godine početkom ožujka predstavili nasljednika, Light Phone 2, telefon u kojem su odlučili nadograditi originalnu ideju kako bi telefon imao nešto više mogućnosti i bio praktičniji u svakodnevnom životu.

A usred skandala sa hakiranjem i brisanjem Facebook profila, nekako se čini kao odlična opcija za one koji žele odmor od društvenih mreža, ali i velikih ekrana i utjecaja koji višesatno gledanje u njih ostavlja na naš mozak, pišu 24sata.hr.

Druga generacija telefona dijeli jednostavan i prilično elegantan dizajn s prethodnikom, ali sada su ugradili E-ink ekran osjetljiv na dodir, što znači odličnu vidljivost i malu potrošnju energije. Telefon koji je velik poput kreditne kartice i tanak samo 6,5 mm, dobio je 4G podršku te mogućnost da šaljete tekstualne poruke, što je ipak jedna od važnijih funkcija tipičnog telefona.

Novi telefon ima i alarm, veći zvučnik, USB-C konektor za punjenje te tipke sa strane koje služe za navigaciju. Kako je i telefon u razvoju, kreatori navode da bi mogli dodati još neke od pametnijih funkcija, ako će biti moguće ili ako će imati smisla. Tu se navodi vrijeme, navigacija, glasovne upute, kalkulator...

Kopirati