Čuvajte se

Adele najopasnija slavna osoba na internetu

iz McAfeeja su najopasnijom slavnom osobom na internetu označili Adele - veliki broj linkova koji se pojavljuju prilikom pretraživanja o njoj kriju malware, viruse i druge opasnosti.
Sci-Tech / Internet | 08. 10. 2020. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adele je godinama punila naslovnice novina i portala zahvaljujući pjesmama koje su osvojile milijune ljudi diljem svijeta.

Ona je po mnogočemu bila specifična, uključujući i po imidžu i izgledu po kojem se razlikovala od tipičnih celebrityja i pjevačica, no ove godine u prvom planu više nisu njene pjesme, nego upravo tjelesna transformacija.

Naime, u kratko je vrijeme izgubila više od 20 kilograma, a zanimljivo je da se zbog toga našla na udaru dijela javnosti i obožavatelja koji smatraju da je sada postala ista kao i sve druge slavne osobe koje poziraju na Instagramu.

No osim brojnih rasprava na internetu (bivših) obožavatelja, Adelina transformacija privukla je pažnju neočekivane grupe ljude - hakera i online kriminalaca.

I oni su se odlučili iskoristiti njenu trenutačnu popularnost i osobama koje na mreži pretražuju informacije o Adele pokušati ubaciti virus ili malware, javlja Zimo.

Iz sigurnosne kompanije McAfee upozoravaju kako je upravo ona najopasnija slavna osoba za pretraživanje u 2020. godini, jer pretraživanje njena imena stvara najviše štetnih linkova online.

Pretraživanje o Adele tako može korisnike odvesti na brojne lažne internetske stranice sa sadržajem koji zove na klikanje, no umjesto zanimljivog sadržaja, zbog samo jednog krivog klika hakeri mogu preuzeti kontrolu nad njihovim uređajima, ukrasti im podatke, zaključati računalo itd.

Zato je danas više nego prije iznimno važno da korisnici razmisle prije nego kliknu na neki sadržaj na internetu kako bi zaštitili svoje digitalne živote, naglasili su iz te sigurnosne kompanije

Osim Adele, iz McAfeeja su objavili i popis ostalih devet najopasnijih slavnih osoba koje se nalaze na popisu najopasnijih osoba za pretraživanje, a to su Anna Kendrick, Drake, Cara Delevigne, Charli D’Amelio, Alicia Keys, Avril Lavigne, Benee, Camila Cabello i Beyoncé.

 

Kopirati
Drag cursor here to close