Korisno

Savjeti za pojačavanje wi-fi signala u kući

Postoji nekoliko trikova kojima je moguće pojačati signal, pogotovo onda kada opcija preseljenja routera nije moguća.
Sci-Tech / Internet | 25. 07. 2019. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo da svi u svojim domovima danas koristimo prednosti bežične internet veze. Njena glavna prednost je, naravno, to što nas rješava razvlačanja metara i metara kablova po kući i što internet čini mnogo jednostavnijim za korištenje na većem broju uređaja.

Međutim, šta uraditi onda kada je router na jednom, a vaša soba na drugom kraju stana, pa vam se čini da je lakše 'nakačiti se' na susjedovu nego na vlastitu mrežu?

Postoji nekoliko trikova kojima je moguće pojačati signal, pogotovo onda kada opcija preseljenja routera nije moguća.

Podignite router na veću visinu

Router nemojte držati na podu, već ga podignite na visinu od barem metar, što je visina prosječnog stola, ili nešto više. Ako možete, postavite ga na zid u visini ili iznad visine vrata.

Provjerite imate li 'nepoželjne goste' na mreži

Je li vaša mreža zaštićena od nepoželjnih gostiju? Ako nije, možda netko od susjeda koristi vašu otvorenu mrežu, što automatski usporava vaš internet. Najjednostavnije rješenje za to je da zaključate mrežu, navodi B92.

Provjerite da li neki uređaj koristi velike količine prenosa podataka

Virusi i malware na pametnim telefonima i računarima mogu usporiti sam uređaj, ali i neovlašteno skidaju i šalju velike količine podataka putem interneta. Zato treba redovno ažurirati operativne sisteme i aplikacije na uređajima, što uključuje i pametne televizore i druge uređaje koji koriste Wi-Fi.

Kupite pojačivač signala

A ako prethodni savjeti nisu dovoljni i ne mogu vam pomoći da dobijete jači signal, najvjerojatnije ćete morati investirati u pojačivač signala. Na tržištu je dostupno mnogo različith modela, a ono je prilikom kupovine važno je da provjerite jesu li kompatibilni sa vašim routerom.

Kopirati
Drag cursor here to close