Virusi

Google povukao 145 zaraženih aplikacija

"Mnoge od zaraženih aplikacija mogu da sadrže više datoteka, različitih lokacija i imena, a koje nose viruse. Međutim, u većini slučajeva svaka nosi dva virusa", napisali su iz Palo Alto Networksa u izvještaju.
Sci-Tech / Internet | 12. 08. 2018. u 17:26 Bljesak.info
Kopirati

Prošlog tjedna Palo Alto Networks primjetio je da se na Google Play-u nalazi 145 zaraženih aplikacija, od kojih većina nosi po dvije zaražene datoteke. Sve su prošle provjeru jer ne napadaju Android nego Windows, pa ih Play Protect nije uočio.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je prije nekoliko dana iz svoje trgovine uklonio gotovo 150 aplikacija koje su sadržale zlonamjerne datoteke. Tjedan dana prije toga, zaražene aplikacije otkrili su iz kompanije Palo Alto Networks, a riječ je malwareima koji su napadali računare sa Windows sistemom.

Prema izvještaju Palo Alto Networksa, radi se o točno 145 aplikacija koje su korisnici instalirali sa Google Play trgovine, a koje bi zarazile računare kada bi korisnici priključili svoje smartphone uređaje preko USB-a.

Ni jedna od njih ne šteti samom Androidu, pa su bez problema prošle Google-ov Play Protect, alat za otkrivanje štetnih aplikacija, piše Gadgets Now.

Neki od izvora iz kojih su se virusi proširili mogu da budu računari razvojnih programera, koji su sami bili zaraženi, a potom su se virusi preko aplikacija proširili i na kompjutere nedužnih korisnika. Palo Alto Networks ističe kako su isti programeri mogli da postave i zaražene i nezaražene aplikacije na platformu.

Riječ je o aplikacijama koje su na Google Play postavljene u listopadu i studenom prošle godine, što znači da su tamo provele više od šest mjeseci i mnoge imaju preko tisuću skidanja i četiri zvjezdice, prenosi B92.

"Mnoge od zaraženih aplikacija mogu da sadrže više datoteka, različitih lokacija i imena, a koje nose viruse. Međutim, u većini slučajeva svaka nosi dva virusa", napisali su iz Palo Alto Networksa u izvještaju.

Provjerite imate li neke od ovih ugroženih aplikacija:

Learn to Draw Clothing, Modification Trail, Gymnastics Training Tutorial, Baby Room, MotorTraiL, Tattoo Name, Car garage, Japanese Garden, House Terrace, Skirt Design, Yoga Meditation, Shoe rack, Unique T-shirt, Mens Shoes, TV RuanG TaMu, Idea Glasses, Fashion Muslim, Bracelet, Clothing Drawing, Minimalist Kitchen, Nail Art, Ice cream stick, Roof, Children Clothes, Home Ceiling, PoLa BaJu, Living room, Bookshelf, Knitted Baby, Hair Paint, Wall Decoration, Painting Mahendi, Bodybuilder, Couple shirts, Unique Graffiti, Paper flower, Night gown, Wardrobe Ideas, Dining table, Gymnastics, Use Child, Window Design, Hijab StyLe, Wing Chun, Fencing Technique.

Kopirati