Pamet u glavu, telefon na pauzu!

Evo kako ostati zdrav pored svog pametnog telefona!

Ako mozak stalno naprežete neprestanim korištenjem elektroničkih uređaja, narušavate svoje mentalno zdravlje.
Sci-Tech / Internet | 13. 11. 2017. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dovoljno je poduzeti male korake i usvojiti ne pretjerano 'revolucionarne' nove navike koje će pojedinca učiniti zadovoljnim i sretnim te dokazano pozitivno utjecati na njegovo mentalno zdravlje, tvrde znanstvenici s londonskog University Collegea.

Dobra je vijest to što je najčešće riječ o izmjenama koje se mogu vrlo jednostavno uklopiti u vaš svakodnevni način života, a zbog njih ćete se osjećati puno bolje, smatraju londonski znanstvenici.

Predlažu jednostavne i lako primjenjive korake koji će pojedincu pomoći da poboljša svoje mentalno zdravlje, piše Independent, a prenosi Hina.

Osim kvalitetnog sna, prehrane i fizičke aktivnosti, na njihovu popisu našli su se i pametni telefoni, tableti i prijenosna računala. Oni pretjerano stimuliraju rad mozga, a i mozak treba odmor. Ako ga stalno naprežete neprestanim korištenjem spomenutih elektroničkih uređaja, narušavate svoje mentalno zdravlje. Jedanput tjedno uzmite mini digitalnu detoksikaciju, čak i na pola dana ili samo na nekoliko sati.

Također, ističu znanstvenici, iako nas većina vjeruje da su fotografije važne jer ćemo na taj način lakše upamtiti neke važne trenutke, rezultati objavljeni u časopisu Psychological Science kažu drukčije. Ako ipak želite 'ovjekovječiti' slasan obrok ili lijep pogled (za Instagram, podrazumijeva se), usredotočite se na glavni motiv, nastojeći da pritom ne pravite i selfie.

Vježbanje, pravovoremeno izvršavanje obveza i zdrave veze također su nabrojani kao bitni faktori u poboljšanju mentalnog zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close