Download / upload

Dalipagić: m:tel neće pustiti 4G mrežu 8. svibnja za svoje korisnike

BiH kasni s uvođenjem nove generacije mobilnih mreža jer još nije posve isključila analogni signal u radijskom i televizijskom emitiranju, što je bila obvezna.
Sci-Tech / Internet | 09. 04. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

M:tel neće moći da pokrene 4G mrežu za svoje korisnike zato što nisu potpisali licencu. Potpisivanjem i dobivanjem licence oni prihvaćaju uvjete te odluke. Ovo je za BHRT izjavio zamjenik ministra prometa i komunikacija Saša Dalipagić.

“Ja se nadam da će oni to u nekom narednom razdoblju, da će prevladati razum i da će potpisati i uzeti licencu, jer je to u interesu ne samo građana BiH već i njihovih korisnika mobilne telefonije”, napomenuo je Dalipagić.

Izrazio je žaljenje što je M:tel odustao da primi ovu licencu. No, napominje, to ne može zaustaviti proces pokretanja 4G mreže.

“Predstavnici BH Telekoma i HT Eroneta dobili su licence i ja ne vidim uopće što je sporno Republici Srpskoj, jer je odluka donesena na Vijeću ministara, a za nju su glasali i ministri iz RS. U odluci lijepo stoji da će se ta sredstva usmjeriti za projekte u području komunikacija i transporta. Prema tome, nitko ne osporava pravo i RS da aplicira za neki projekt iz tog područja i da dobije sredstva”, izjavio je Dalipagić.

BiH kasni s uvođenjem nove generacije mobilnih mreža jer još nije posve isključila analogni signal u radijskom i televizijskom emitiranju, što je bila obvezna.

Direktor RAK-a Kovač ocijenio je kako je uvođenje 4G mreže vrlo važno za BiH, jer će time zakoračiti u svijet digitalne revolucije.

"U sljedećoj godini više od 60 posto teritorija BiH pokrit će 4G mreža, a u sljedećih pet godina 90 posto", rekao je Zvizdić u izjavi za medije nakon što je zajedno s direktorom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Predragom Kovačem uručio dozvole za rad nove generacije mobilnih komunikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close