Natječaj otvoren

Znanstveni inkubator - Super prilika za male znanstvenike

Sci-Tech / Flash | 01. 03. 2017. u 10:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noć istraživača poziva sve zainteresirane osnovce i srednjoškolce da prijave svoj projekt na Znanstveni  inkubator, uđu u laboratorij, oprobaju se u ulozi znanstvenika, i postanu mladi istraživači.

''Znanstveni inkubator je mjesto gdje se od učenika s idejom proizvode mladi istraživači. Osmišljen je za osnovce i srednjoškolce koji sanjaju znanstvene snove. Ovo je idealna prilika da se možda i prvi put zaviri u laboratorij, u svijet istraživača a i da se postane dio tog svijeta”, objašnjava dr. Tanja Adnađević, znanstvena suradnica Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" i koordinatorica Noći istraživača.

Znanstveni inkubator je natječaj koji je otvoren do 31. ožujka, za pet najboljih projekata iz nekih od znanstvenih oblasti: astronomije, fizike, računarstva, biologije, kemije i arheologije. Prijave se vrše na siteu http://nocistrazivaca.rs/program/naucni-inkubator-2/, nakon čega se bira pet najboljih.

Svaki prijavljen projekt može imati najviše po tri člana istraživačkog tima. Pet odabranih će biti realizirani u Istraživačkoj stanici Petnica u jednotjednoj avanturi krajem svibnja. Svaki od istraživačkih timova će imati pomoć i podršku kvalificiranog mentora. A rezultati ovih velikih-malih istraživanja, kao i mladi istraživači bit će predstavljeni na predstojećoj Noći istraživača, u rujnu 2017.godine.

Noć istraživača poziva sve mlade osnovce i srednjoškolce da budu maštoviti, hrabri i da ne štede svoje moždane stanice,  jer baš tako se postaje istraživač.



Kopirati
Drag cursor here to close