Erasmus

Želite studirati van BiH, saznajte koji su kriteriji

Sci-Tech / Flash | 07. 07. 2017. u 17:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razmjena studenata između sveučilišta zemalja izvan EU sa sveučilištima u EU, pod nazivom ERASMUS, već 30 godina studentima omogućuje stjecanje novih znanja i vještina, ali i upoznavanje novih kultura i ljudi.

Hidajeta Kurtić jedna je od mnogih studenrica iz BiH koji su od Erasmus programa dobili samo ono najbolje. Njen put obrazovanja odveo ju je u Porto.

"Pruža bolju edukaciju, drugačiji način učenja je u pitanju. Upoznajete različite kulture, probate stvari koje ne možete probati u BIH, evo naprimjer surfanje ili različitu hranu kao hobotnice ili puževe, što jednostavno ovdje nije tako uobičajno. Može se upoznati dosta ljudi, upoznala sam ljude sa skoro svih kontinenata i preporučujem to svima", kaže Kurtić.

Na razmjenu se mogu prijaviti svi studenti iz BiH, ali naravno, postoje presudni kriteriji. Na prijavu se prilažu ocjene, CV studenta, te motivacijsko pismo.

"Što se tiče kriterija naravno da je poželjan visok prosjek, ali i da bude društveno aktivan, što na fakultetu, što mimo fakulteta", dodaje Hata Kujraković, Međunarodni odnosi i EU Studiji, IBU.

Više pogledajte u prilogu N1 televizije.

Kopirati
Drag cursor here to close