Dugovorčna suradnja

Zeissova optika za nove Nokije

Sci-Tech / Flash | 06. 07. 2017. u 09:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMD Global, kompanija koja ima prava na korištenje branda Nokia, i Zeiss, jedan od vodećih proizvođača optike, potpisali su danas ugovor o dugoročnoj suradnji.

Ona će biti realizirana kroz ugradnju poznatih optičkih rješenja legendarne njemačke kompanije Carl Zeiss u buduće generacije Nokijinih mobitela i njihovih kamera.

HMD Global ovime je potvrdio kako će njihovi novi mobiteli imati duboko integrirana Zeissova rješenja – i to ona koja se tiču hardverskog dijela (optike i senzora), softvera za snimanje, te općenito poboljšanja korisničkog iskustva kad je riječ o snimanju i fotografiranju mobitelom.

Za sada nije objavljeno kada bi se neka nova Nokia mogla naći na tržištu sa Zeissovim lećama i softverom, javlja Bug.hr.

Zadnji puta kada se ime Zeiss moglo naći na nekom uređaju imena Nokia bilo je to još 2013. godine. Tada je lansirana Nokia Lumia 1020, čiji je glavni adut bila kamera od čak 41 megapiskela s ugrađenom Carl Zeiss optikom.

Suradnja dvaju kompanija trebala bi i jednima i drugima donijeti koristi u vidu razmjene tehnologija i ekspertize, a njihovi čelnici su najavili da je cilj suradnje redefinirati standarde u snimanju mobitelom i donijeti potpuno novo i bolje korisničko iskustvo koje Nokijini fanovi žele i očekuju.

Kopirati
Drag cursor here to close