'Javni prostor'

Zbog uvreda na Facebooku kazne i do 350 eura

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2016. u 14:43 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija ističe da to neće značiti da će oni nadzirati društvene mreže, nego daje mogućnost osobama koje su žrtve neprimjerenih komentara i uvreda na društvenim mrežama da podnesu tužbu

Koncept javnog prostora proširen je i na društvene mreže u zapadnim općinama Bruxellesa, što znači da će uvrede upućene preko Facebooka biti jednako kažnjive kao i uvrede na ulici.

Policijska uprava Zapad, koja obuhvaća bruxelleske općine Jette, Berchem, Molenbeek, Koekelberg i Ganshoren, donijela je uredbu po kojoj se pravila koja vrijede za ponašanje u javnom prostoru proširuju i na društvene mreže.

"Ono što ne smijete učiniti svome susjedu iz zgrade, vrijeđati ga na ulici zato što je proteklu noć bio previše bučan, do sada je 'prolazilo' na društvenim mrežama, a od danas to više neće biti moguće", kaže načelnik općine Jette Herve Doyen.

Policija ističe da to neće značiti da će oni nadzirati društvene mreže, nego daje mogućnost osobama koje su žrtve neprimjerenih komentara i uvreda na društvenim mrežama da podnesu tužbu.

Nakon podnošenja tužbe, policija može identificirati i procesuirati autora uvrede i pokrenuti postupak pred sudom.

U općini Jette onaj koji vrijeđa izlaže se mogućnosti da bude kažnjen globom od 350 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close