Završena obuka

Državni zaposlenici učili kako napisati i aplicirati za EU projekt

Završena obuka 'EU fondovi i PCM'
Sci-Tech / Flash | 30. 05. 2018. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je prvi ciklus obuke pod nazivom “EU fondovi i PCM (Project Cycle Management)” koju je u Širokom Brijegu organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH, čiji su članovi sa dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi EU projekata  Nevzet Sefo, Admir Logo i Mirna Jelčić, održali obuku.

Obuka je bila namijenjena zaposlenicima svih institucija, grada i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a cilj obuke je bio podizanje njihovih kapaciteta u području pripreme i pisanja projektnih prijedloga na pozive koji se raspisuju u okviru fondova Europske Unije, a koji stoje na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Prva dva dana obuke, 21. i 22. svibnja 2018. predavači su nastojali sudionicima na što je moguće zanimljiviji način približiti kako se izrađuje prijedlog projekata, analiza dionika, stablo problema, logički okvir, proračun projekta, te sve ostale neophodne komponente za izradu kvalitetnog projektnog prijedloga, dok su preostala dva dana, 28. i 29. svibnja 2018. bila namijenjena za praktičan dio.

Naime, dvadeset pet sudionika obuke su bili podijeljeni u dva tima, od kojih je svaki detaljno razrađivao određenu temu, izabranu na temelju stvarnih potreba u Županiji Zapadnohercegovačoj, kroz sve faze izrade projektnog prijedloga.

Drugi ciklus obuke pod istim nazivom je planiran u drugoj polovici godine kako bi se što veći broj zaposlenika institucija, grada i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj, s naglaskom na mlade ljude, usavršilo u području pisanja projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close