Stručni skup

Za rad s obiteljima ne postoji recept

Sci-Tech / Flash | 16. 05. 2017. u 10:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana obitelji, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Udruženje socijalnih radnika HNŽ-a, uz podršku Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, organizirali su stručni skup na temu "Položaj obitelji u BiH – trenutno stanje i perspektive". Skup je održan u utorak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

Alma Kozo predsjednica Udruge socijalnih radnika HNŽ je rekla kako je obitelj u fokusu rada socijalnih radnika.

''Svakodnevno se susrećemo u radu s obiteljima i njihovim članovima. Zainteresirani smo da imamo zdravu obitelj koja je osnovna ćelija svakog društva. U radu s obiteljima ne postoji recept, nego se mora pristupiti stručno s individualnim pristupom'', rekla je Kozo.

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije je na skupu pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast stradalim u zrakoplovnoj nesreći.

Cilj ovog skupa je bolje upoznati socijalne radnike i studente socijalnog rada o novom prijedlogu zakona o zaštiti obitelji s djecom u Federaciji BiH, čije se usvajanje očekuje tijekom ove godine.

Također, sudionici su razgovarali o postojećim zakonskim rješenjima na županijskoj i federalnoj razini te sagledati dosadašnju praksu u oblasti pružanja zaštite obitelji s djecom.

Kopirati
Drag cursor here to close