Postavili cilj

Xiaomi u 2018. želi prodati 100 milijuna pametnih telefona

Sci-Tech / Flash | 12. 07. 2017. u 15:25 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski Xiaomi nekako je završio u sjeni posljednjih godinu dana, ali ciljevi i planovi kompanije nisu stagnirali - radilo se u tišini i tražilo prostor za lakši plasman na globalno tržište. Upravo zato Xiaomi u 2018. želi dostići stotinu milijuna isporuka svojih pametnih telefona.

Od kojih je, naravno, nasljednik Xiaomi Mi 6 glavna uzdanica za sljedeću godinu. No, da se ne bi pomislilo kako je ovaj optimizam nešto bez ikakvih temelja, dovoljno je vidjeti da Xiaomi u drugom kvartalu ove godine broji 23,6 milijuna isporuka. To je 70 posto bolji rezultat, no u prvom kvartalu i rekord za Xiaomi općenito po pitanju kvartalnog poslovanja.

Sve to nije stiglo slučajno jer Xiaomi uz svoje klasične online trgovine ima odnedavno 123 "fizičke" diljem Kine i to se pokazalo kao sjajan potez. Uz to, u Indiji se bilježe značajni uspjesi pa tako kompanija u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta bilježi rast od 328 posto za prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na prvih šest mjeseci prethodne, piše ICTbusiness.info.

A nije ni to sve... Xiaomi će zaposliti tisuću novih stručnjaka kako bi potaknuo inovativnost te samim time osvježio liniju proizvoda. No, za neki daljnji iskorak prema naprijed ipak treba poboljašti i poziciju na globalnom tržištu, na kojem kaska, a očito je da potencijal postoji - i to tolik da se trenutno ne može ni prognozirati.

Tek će se u kompaniji pohvaliti da su im Rusija i Ukrajina ključne zemlje za prodaju, što nije loše, ali ipak nije osvajanje Europe i toga su svjesni. Da ne pričamo još o Sjedinjenim Američkim Državama, u kojima Xiaomi praktički uopće ne postoji. Ali, sigurno se time bave u kompaniji.

Ono što prije žele poboljšati jest pozicija kod kuće jer trenutno Xiaomi pomalo kaska. Nalazi se tek na petom mjestu, iza Huaweija, Oppa, Viva i Applea. Na svjetskom tržištu ispred je još Samsung, a šesto mjesto Xiaomi dijeli s LG Electronics.

Kopirati
Drag cursor here to close