Francuska

Vojska zabranjuje ''Pokemon Go''

Sci-Tech / Flash | 31. 08. 2016. u 11:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska vojska, iz sigurnosnih razloga, uvodi zabranu igranja igrice "Pokemon Go" u vojnim objektima, javlja agencija Anadolija.

Magazin "Le Canard Enchaine", pozivajući se na izvore iz francuskog Ministarstva obrane, navodi da dužnosnici francuske vojske planiraju uvesti zabranu igranja popularne igrice u vojnim objektima.

Istaknuli su da je virtualni lik - Pokemon otkriven u "osjetljivim" područjima u zgradama ministarstva i vojnim objektima. Naglašeno je da su se "posljednjih mjeseci zlonamjerne osobe na različite načine pokušale infiltrirati u vojne objekte, a sve u cilju različitih napada."

Do sada je u vojskama Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Tajlanda i Indonezije uvedena zabrana igranja "Pokemon Go" zbog, kako je navedeno, rizika po sigurnost u ovim objektima ali i slabosti koje se mogu javiti u obavještajnom sektoru.

Japanska kompanija Nintendo početkom srpnja lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go koja igračima omogućava da pomoću kamere i GPS-a pronalaze, hvataju i bore se s Pokemonima koji “oživljavaju”. Za sve to je nužno kretanje do određenih lokacija.

Igricu su već zabranili u nekim zemljama dok u drugima igrači zadobivaju ozlijede uslijed igranja, odnosno "hvatanja" Pokemona ne obazirući se na promet i opasnosti na ulicama i trgovima. Zbog nepažnje u kretanju tijekom igranja igrice zabilježeno je nekoliko smrtnih slučajeva u više zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close