Modernizacija

Vlada HNŽ postaje e-vlada

Sci-Tech / Flash | 19. 09. 2016. u 13:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada je s ciljem moderniziranja rada županijske uprave i ostvarivanja ušteda, na 29. sjednici koja je održana danas, donijela Odluku kojom pokreće postupak javne nabave informacijskog rješenja koje obuhvaća informacijsku i komunikacijsku opremu za funkcioniranje e-Vlade.

Također, istaknuto je kako će realiziranje programa e-Vlade značiti i početak uspostave e-uprave što će građanima i gospodarskim subjektima omogućiti jednostavnije i brže rješavanje zahtjeva i ostvarivanje zakonskih prava.

Vlada je, također, razmotrila Informaciju u svezi s apliciranjem za dodjelu sredstava utvrđenih Proračunom F BiH za 2016. godinu s pozicije „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine“ u kojoj je istaknuto kako će Vlada F BiH, sukladno kriterijima, za županije osigurati 9.000.000,00 KM.

Vlada je usvojila Informaciju Ministarstva gospodarstva o stanju tradicionalnih starih obrta na području HNŽ u 2015. godini u kojoj je istaknuto kako jedan mali broj tradicionalnih obrta i zanata opstaje, no nema njihovog značajnijeg povećavanja, te je stoga potrebno poduzeti odgovarajuće mjere s ciljem revitaliziranja i unapređenja te oblasti, Informaciju o realiziranju prometa naftnih derivata za razdoblje I-VI 2016. godine na području HNŽ koji je ostvaren u obujmu od 41.547 tone, što je u odnosu na 2015. godinu povećanje prometa, na poseban način prometa i potrošnje dizel goriva, lož ulja i tečnog naftnog plina, te Informaciju o realiziranju elektroenergetskog bilanca za razdoblje I-VI 2016. godine na području HNŽ.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi usvojena je Odluka o unutarnjoj preraspodjeli novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ za 2016. godinu kojom je osigurano 8.000,00 KM za nabavu cjepiva protiv bjesnoće.

Kopirati
Drag cursor here to close