Izvanredna Skupština

Virna Zovko nova potpredsjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma

Sci-Tech / Flash | 05. 03. 2016. u 17:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izvanrednoj Izbornoj Skupštini Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), koja je održana 4. ožujka na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, izabrana je nova potpredsjednica HSPF-a.

Naime, nakon ostavke potpredsjednika Ivana Crnjca i imenovanja vršiteljice dužnosti (v.d.) potpredsjednice Irene Pinjušić, sazvana je izvanredna Izborna Skupština HSPF-a s ciljem izbora novog potpredsjednika Udruge.

U kandidacijskom postupku zaprimljene su dvije kandidature. Sjednica je održana na Filozofskom fakultetu a između kandidata Željka Šilića i Virne Zovko, Skupština je većinom glasova Virnu Zovko, studenticu treće godine Studija politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, izabrala za novu potpredsjednicu HSPF-a.

''U nešto više od godinu dana članstva u HSPF-u, stekla sam dojam kako je svakom studentu politologije potreban HSPF, potrebna neka vrsta praktičnog korektiva koja će nadomjestiti nedostatak prakse i povezati teoriju koju godinama učimo. Forum treba više energije, snage, jedinstva i dakako, više ideja. Zbog svega htjela sam početi od sebe kandidiravši se za potpredsjednicu,“ istaknula je nova potpredsjednica Zovko.

Odgovarajući na pitanja članova Skupštine o planovima, potpredsjednica Zovko je potvrdila težnju vodstva da se u rad Udruge jače uključe svi članovi.

''Glavni cilj i jeste ojačati HSPF, a to će se postići upravo većom aktivnošću članova. Kao i svaka udruga, HSPF ima aktivnijih i pasivnijih članova. I sama sam bila jedna od pasivnijih, sve dok nisam odlučila kvalitetnije i konstruktivnije iskoristiti svoje vrijeme. Na isti način na koji sam animirala samu sebe, trebamo nedostatak političke kulture nadomjestiti podizanjem političke svijesti i poticati članove na razmišljanje. HSPF samo zajedno može više, što znači da se trebamo držati u kolektivu i težiti jedinstvu'', poručila je Zovko.

Podsjećamo, Virna Zovko je upotpunila upražnjeno mjesto potpredsjednika Udruge, uslijed ostavke Ivana Crnjca početkom veljače. Vodstvo HSPF-a čine predsjednik Josip Zelenika i potpredsjednici Branimir Galić i Virna Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close