''Despacito''

VIDEO | YouTube dobio novog rekordera s preko tri milijarde pregleda

Sci-Tech / Flash | 07. 08. 2017. u 09:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Psy i njegov Gangam Style trajali su na prvoj poziciji najgledanijih video zapisa YouTube platforme više od pet godina. I onda je prošloga mjeseca stigao novi kralj YouTube kanala, spot Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack smijenio je Gangam Style i sve procjene, odnosno predviđanja išle su u smjeru da će upravo taj video biti prvi kojega će na YouTubeu pregledati više od tri milijarde ljudi.

Na kraju se ipak nije dogodilo, jer već ovog kolovoza stigla je nova promjena. I prvi video kojega je vidjelo preko tri milijarde gledatelja je - Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee! Možda vam sve ovo i ne zvuči pretjerano iznenađujuće, jer Despacito je mega-hit koji je osvojio cijelu planetu ovoga ljeta, ali ipak je postigao ono što nitko prije njega nije, piše Zimo.co.

Malotko je vjerovao da će ovom ljetnom mega-hitu trebati tako malo vremena da se probije na prvo mjesto najgledanijih video zapisa u povijesti YouTube platforme, ali na kraju je ovo video koji je u ekspresno kratkom roku uspio dostići prvu poziciju i probiti magičnu granicu od tri milijarde jedinstvenih pregleda.

Despacito je, naime, na YouTubeu objavljen 12. siječnja 2017. i nema apsolutno nikakve dvojbe oko toga da je ovo istinski impresivan doseg, bez obzira na to što doista ostaje objektivno pitanje u čemu je tajna ovog spota i pjesme, jer doista nije riječ o nekakvom spektakularnom glazbenom dostignuću, nego o još jednoj u nizu ''ljetnih poskočica''… Ali, upravo u tome i je tajna YouTubea koji ponekad promovira i ono što se mnogima čini kao totalna glupost i besmislica.

Despacito je uz sebe, poglavito u posljednje vrijeme, vezao brojne kontroverze i rasprave o tome je li ova pjesma (i video) uopće podobna za javno prikazivanje, a kada je nešto kontroverzno onda je u pravilu svima zanimljivije. U nekim je zemljama čak došlo do zabrane emitiranja ove pjesme, što je sasvim sigurno dodatno podignulo zanimanje za Despacito na YouTubeu. Uostalom, sve je to nebitno kad se pogledaju brojke, a one kažu da je Despacito najgledaniji u povijesti, s preko tri milijarde pregleda.

Kopirati
Drag cursor here to close