Tržište dronova

VIDEO | Xiaomijev drone zvan Mi

Sci-Tech / Flash | 14. 08. 2017. u 08:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dronovi su veliki biznis danas, pa se tako mogu naći u rukama od hobista, natjecatelja pa do onih koji ga koriste u profesionalne svrhe, bilo da se radi o snimanju filmova ili terena.

Xiaomi, baš poput drugih kompanija, ne želi propustiti svoje tržište dronova pa su tako izbacili svoj model Mi, WiFi drone koji nije baš prejeftin, no opet je cijena u nekoj zlatnoj sredini. Njihovi Mi drone opremljen je s HD 4K kamerom koja podržava rezoluciju snimanja do 3840 x 2160 s 30 frameova po sekundi.

Kao i svi drugi tako i Mi može letjeti na točnu lokaciju koju mu označite na karti, te snimati u 360 stupnjeva, za što će se on sam pobrinuti, piše Zimo.co.

Kako bi bio vrlo stabilan, Mi koristit stabilizaciju na temelju 3 osi, što znači da će snimke i fotografije biti vrlo precizno snimljene. Što se tiče baterije, Mi dolazi s 51000mAh, što bi bilo dovoljno za oko 27 minuta leta, dok punjenje traje oko 3.5 sata.

Na daljinskom upravljaču nalazi se vrlo bitan gumb, a to je 'Home' koji će dron vratiti na vašu lokaciju, što je itekako bitno ako vam uređaj odleti van vidnog polja. Na daljinskom upravljaču nalazi se i držač za pametni telefon koji se spaja preko WiFi-a.

Kao što se vidi iz priloženog, ovo je jedna od onih skupljih igračka, no ako vam može koristiti, ovo je ujedno i dobra cijena za uređaj koji nudi se što Mi, a pričamo o cijeni od 470 dolara (oko 750 KM)

Kopirati
Drag cursor here to close