''Kvaliteta tipkovnice''

VIDEO | MacBook Pro (2016) ne može dugo bez problema

Sci-Tech / Flash | 23. 02. 2017. u 16:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako Appleov MacBook Pro (2016) ne može predugo bez problema. Nakon problema s neujednačenom autonomijom baterije koja ih je po prvi put koštala i Consumer Reportsove preporuke, sada polako na površinu isplivavaju i problemi s tipkovnicom.

Što je najgore čini se kako ovaj put za probleme nije kriv softver već isključivo hardver, što znači da je posjet ovlaštenom servisu za te korisnike neizbježan. Dio korisnika je prijavio probleme s funkcijskim tipkama koje s vremena na vrijeme ne reagiraju tj. ne rade, piše Zimo.co.

Zatim dio korisnika koji imaju sreću da im funkcijske tipke rade, javljaju kako im nakon nekog vremena tipke Caps Lock, Options (lijevi) Delete, H, i C drukčije zvuče tijekom tipkanja u odnosu na ostale tipke. Jedan od forumaša s internetske stranice macrumors (monstermac77) demonstrirao je problem snimivši video sa zvukovima koje proizvode tipke Shift i Caps Lock, a kojeg možete vidjeti, odnosno preslušati u prilogu.

Za ovaj problem monstermac77 je ustvrdio da se javlja jedino nakon što je MacBook Pro (2016) duže vrijeme bio uključen– dakle za očekivati je da postoje i neki manji problemi s hlađenjem komponenti. Koliko god drugačiji zvukovi na tipkovnici znali ići „na živce“ još gore su prošli korisnici kojima tipkovnica s vremena na vrijeme ne radi uopće, ili im ne prepoznaje pojedine tipke ili samo na jedan dodir tipke ispiše pod dva ili više istog znaka.

Kao šlag na kraju, korisnici se žale i na „osjetilne“ probleme tj. kako im povremeno tipke ne pružaju jednak osjećaj prilikom tipkanja, pa se zna dogoditi da je tipka pri dodiru „spužvasta“. Jedni su krivca za ovaj problem pronašli u drugoj generaciji butterfly prekidača i prašini koja se našla ispod tipki.

Kako se čini ovim problemom nije pogođen samo jedan model MacBooka Pro (2016) već se isti problemi vežu uz sva tri modela –13,3“ i 15,6“ MacBook Pro s Touch Barom te 13,3“ MacBook Pro bez Touch Bara. Apple ovisno o slučaju nudi zamjenu prijenosnika ili popravak.

Kopirati
Drag cursor here to close