Mostar

Uspješno realizirana radionica ''Reci NE predrasudama''

Sci-Tech / Flash | 20. 05. 2014. u 11:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi programa ''Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima'' kojeg organizira Fondacija Humanost u akciji BiH su uspješno realizirali još jednu radionicu ''Reci NE predrasudama''. Ovaj put radionica je realizirana u Mostaru 17. svibnja u prostorijama Međunarodne osnovne škole.

''Gradovi u kojima smo implementirali projekt ''Reci NE predrasudama'' su Sarajevo i Mostar, gdje imamo jasno izraženu multi-kulturalnu sliku. Odabrani gradovi su također fizički podijeljeni i sama ta podjela u startu nas dovodi do brojnih predrasuda i stereotipa koje trebamo razbiti. Svjesni smo da nakon jedne radionice ne možemo tek tako razbiti predrasude sa kojima smo odgajani, ali zasigurno je dobro razgovarati o tome i podići svijest kod mladih, jer su upravo mladi ljudi budući nosioci promjena u Bosni i Hercegovini'', izjavila je Matea Jevrić.

Radionica se sastojala od teoretskog i interaktivnog dijela, nakon čega su sudionici stvorili kreativno djelu u vidu drveta, čija krošnja predstavlja otiske dlanova sudionika. Otisci su prikazani različitim bojama i upravo ta različitost je ono što nas čini lijepim i jedinstvenim, priopćeno je.

''Program Fondacije Humanost u akciji BiH – ''Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima'' bih svakako preporučila svim mladim ljudima jer kroz ovaj program ne samo da imamo priliku naučiti korisne vještine nego iste možemo prenijeti i na naše zajednice'', dodala je Jevrić.

Kopirati
Drag cursor here to close