Naša djeca 2014

Udruge roditelja ukazuje na brojne probleme u osnovnom obrazovanju u HNŽ-u

Sci-Tech / Flash | 15. 09. 2016. u 05:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga roditelja Naša djeca 2014 svim školarcima, naročito prvašićima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i roditeljima želi sretan i uspješan početak nove školske godine.

Iz Udruge naglašavaju kako, osim neosnovane i nepotrebne odgode početka školske godine, čiji smo svjedoci ovih dana, postoje brojni problemi u osnovnom obrazovanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koje treba rješavati.

Navode kako je to preveliki broj knjiga, što je razlog preteških torbi, a to samo po sebi može dovesti do zdravstvenih problema djece, loša kvaliteta udžbenika radi nepostojanja Zakona o udžbenicima, problem asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama, verbalno i fizičko nasilje u školama, u većini škola nema adekvatnih dvorana za izvođenje nastave tjelesnog odgoja koje je neophodno za djecu tog uzrasta itd..

Udruga roditelja Naša djeca 2014 je osnovana s ciljem uključivanja roditelja školske djece u proces obrazovnog sustava. Udruga je do sada ostvarila brojne uspjehe u nastojanju poboljšanja uvjeta školovanja naše djece, postigli smo da se poslije sedam godina školovanja naše djece konačno podijele obrazovne isprave, obustavljena je naplata odšteta u školama, organizirana je akcija pomoći obiteljima koje imaju više djece školske dobi u vidu podjele udžbenika, bilježnica i pribora.

Organiziran je Sajam dječjih radova gdje su djeca prodajom svojih radova osigurala novčana sredstva za svoje škole kao i brojne druge aktivnosti na unapređenju kvalitete školstva.

Pozvali su roditelje koji još nisu članovi Udruge da to postanu, a one koji jesu da se aktivnije uključe u rad Udruge te da tako zajednički porade na unapređenju obrazovnog sustava.

Kopirati
Drag cursor here to close