TrendForce

U trećem kvartalu rasle isporuke prijenosnih računala

Tvrtka TrendForce objavila je novo izvješće koje se tiče tržišta prijenosnika u trećem kvartalu godine, zabilježen je rast isporuka od 6,8 posto na kvartalnoj razini, a vodeći proizvođač je tvrtka HP
Sci-Tech / Flash | 16. 11. 2017. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajvanska tvrtka TrendForce, koja se bavi marketinškim istraživanjima, objavila je izvješće o stanju na tržištu prijenosnih računala u trećem kvartalu ove godine. Prema objavljenom, tržište prijenosnika bilježi odličan kvartal. Isporuke su povećane za 6,8% na kvartalnoj i 0,9% na godišnjoj razini, a ukupno je isporučeno 42,69 milijuna prijenosnika.

Izvješće se bavi i tržišno najboljim proizvođačima prijenosnika; tržištem u trećem kvartalu dominira HP Inc. a isporučenih 11 milijuna prijenosnika (17,6% više na kvartalnoj razini) i tržišnim udjelom od 25,8%. Tvrtka Lenovo se nalazi na drugom mjestu s 8,5 milijuna isporučenih prijenosnika, što je kvartalni rast isporuka od 6,5%, piše Bug.hr.

Na trećem se mjestu nalazi Dell s 6,65 milijuna isporučenih prijenosnika, što je rast od 1,4% na kvartalnoj razini. Kako se usredotočio na isporuke 12-inčnih prijenosnika te nove modele MacBook Pro-a, Apple je uspio prestići Asus te se uspeti na četvrtu poziciju. Tvrtka iz Cupertina u trećem je kvartalu isporučila 4,43 milijuna prijenosnika, što je rast od 11,3%.

Asus je pak skliznuo na petu poziciju, dok se njegov domaći (tajvanski) rival nalazi na šestom mjestu. Oboje su u trećem kvartalu isporučili 3,82 odnosno 3,31 milijun prijenosnika, s time da je Asus isporučio 4,3% manje prijenosnika u odnosu na drugi kvartal godine.

TrendForce / Tablični prikaz
Kopirati
Drag cursor here to close