osnovne škole

U Stocu predstavljen model integriranog obrazovanja

Sci-Tech / Flash | 14. 10. 2016. u 16:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Nansen dijalog centra (NDC) Mostar danas je u Osnovnoj školi Stolac i Prvoj osnovnoj školi Stolac službeno predstavljen program „Nansen model za integrirano obrazovanje“.
Današnjem događaju prisustvovali su i direktori škola Zdravka Marijanović i Adem Haračić, direktor NDC-a Mostar Elvir Đuliman, nastavnici i roditelji, te učenici koji će učestvovati u ovom programu.

''U ovoj školskoj godini, 40 učenika iz ove dvije osnovne škole u Stocu sudjelovat će u zajedničkim vannastavnim aktivnostim i time formirati multietničke razrede u podijeljenom obrazovanom sustavu  u našoj zemlji. Učenici će pohađati zajedničke časove dva puta tjedno, paralelno sa trajanjem redovne nastave“, kazao je, ovom prilikom,direktor NDC-a Mostar Elvir Đuliman.

Đuliman je istaknuo da su, pored učenika, i roditelji važan dio programa, jer samo integriran pristup „učenici-roditelji-škola“ može dati najbolje rezultate.

Nansen model za integrirano obrazovanje je novi pristup obrazovanju u Bosni i Hercegovini, koji omogućava uspješnu komunikaciju i suradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Ovo je suvremeni obrazovni model u multietničkim zajednicama, koji promovira kulturu tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te podržava partnerske odnos između studenata, nastavnika i roditelja.

NDC Mostar nastavlja implementiranje ovog programa u školama u Prozor-Rami i Srednjoj školi Stolac, te će tijekom ove školske godine u zajedničkoj nastavi aktivno sudjelovati oko 120 učenika i 15 nastavnika. Realizaciju programa u ovoj školskoj godini financijski podržava Veleposlanstvo SAD u BiH.

Ovom prilikom, službeno su otvorene i dvije „Nansen učionice“ u kojima će se održavati zajednička nastava. Učionice su opremljene uz financijsku podršku Veleposlanstva Australije u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close