Natjecanje

U Mostaru županijsko natjecanje iz turskog jezika: Proglašeni najbolji

Sci-Tech / Flash | 19. 04. 2017. u 14:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom srijede je u Osnovnoj školi 'Mustafa Ejubović - šejh Jujo' održano županijsko natjecanje osnovnoškolaca iz poznavanja turskog jezika. Održan je usmeni i pismeni dio, a natjecanje su organizirali institut 'Yunus Emre' Mostar i Pedagoški zavod Mostar.

U natjecanju je sudjelovalo više od 50 učenika iz 19 osnovnih škola s područja Hercegovačko - neretvanske županije koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u svojim školama.

Po završetku ispita održan je prigodan program koji su pripremili učenici O.Š. 'Mustafa Ejubović - šejh Jujo',a potom su najboljim natjecateljima uručene vrijedne nagrade. Za treće mjesto u kategoriji sedmih, osmih i devetih razreda osigurani su poklon bonovi od po 100 KM, dok su drugoplasirani dobili tablet uređaje, a prvoplasirani laptope.

Treće mjesto u natjecanju sedmih razreda osvojila je Medina Čolak (O.Š. Seonica), drugo mjesto Maida Biber (I. O.Š. Konjic), a prvo mjesto osvojila je Enela Pirija (II. O.Š. Konjic)

Trećeplasirana iz osmih razreda bila je Adna Bešić (O.Š. 'Suljo Čilić' Jablanica), drugoplasirana je bila Amina Husnić (IV. O.Š. Mostar) i trećeplasirana je bila Azemina Ćimić (O.Š. Zalik).

U kategoriji devetih razreda treće mjesto zauzela je Sara Kazazić (IV. O.Š. Mostar), drugo mjesto je osvojila Ismihana Zukić (O.Š. Bijelo polje), te prvo mjesto Nedim Džajić (I. O.Š. Konjic).

Za sve sudionike natjecanja osigurani su paketi sa školskim priborom i knjigama na turskom i bosanskom jeziku.

Kopirati
Drag cursor here to close