Ekonomski fakultet

U Mostaru započelo studentsko natjecanje u marketing planiranju

Sci-Tech / Flash | 06. 06. 2017. u 20:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru je održan prvi dan dvodnevnog natjecanja u marketing planiranju. Partner ovogodišnjeg, već 13. po redu, natjecanja u marketing planiranju je fondacija Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini.

Marketing projekti su koncipirani u okviru redovne nastave iz predmeta 'Marketing', koju su realizirali predmetni nastavnik doc. dr. Veldin Ovčina i predmetne asistentice dr. Irma Dedić i mr. Amela Piralić.

O važnosti ove manifestacije govori činjenica da su na današnjem natjecanju prisustvovali mnogobrojni gosti, te veliki broj medija. U uvodnom dijelu manifestacije prisutnima su se obratili prof. dr. Sead Pašić, rektor Univerziteta 'Džemal Bijedić'; dr. Karsten Dummel, direktor Fondacije Konrad Adenauer u BiH; savjetnik ministra financija HNŽ Haris Šabanović; savjetnica za obrazovanje, znanost i tehnologije pri Fedralnom ministarstvu obrazovanja, mr. Sanela Kuko; stručna savjetnica za visoko obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja znanosti, kulture i sporta HNŽ, Hilzema Tabaković; te dekanesa Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Azra Bajramović.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Azra Bajramović i prodekan Fakulteta doc. dr.Veldin Ovčina uručili su zahvalnice svim suradnicima na izradi marketing projekata, te gostima predavačima, koji su održanim radionicama u prethodnom periodu studentima pružili priliku da obogate vlastita znanja iz oblasti marketinga.

U prvom danu natjecanja nastupilo je sedam timova, dok će drugi dan biti obilježen predstavljanjem preostalih devet timova. Za razliku od prethodnih godina, ove godine na natjecanju, pored studenata Ekonomskog fakulteta, sudjeluju i studenti multidisciplinarnog studija Poslovna informatika.

Kreativni studenti upriličili su mnogobrojna iznenađenja za sve prisutne, pa su pored odlično urađenih marketing planova svoje prezentacije obogatili ugostivši različite goste, koje karakterizira ostvareni uspjeh.

Podršku studentima pružili su uspješni mostarski sportaši, Emir Balić, Emil Markić, Amina Kajtaz, te Damir Beljo. Pored sportaša, svojim dolaskom studentima su podršku pružili Anid Ćušić i Alem Velagić iz glazbene grupe 'Ice Bend', a posebnu pažnju izazvao je baletski nastup najmlađih balerina iz kluba 'Arabesque'.

Fakultet je također posjetila grupa djece iz vrtića 'Sunčani most' koji su podržali studentski tim 'Bosna Sunce osiguranje', čija se marketing kampanja temeljila upravo na suradnji s ovim vrtićem. Manifestaciju je obilježilo i premijerno izvođenje pjesme o Veležu koju su osmislili studenti tijekom izrade marketing plana za navedeni mostarski nogometni klub.

Marketing planove će ocjenjivati članovi stručne komisije, a pobjednici natjecanja bit će proglašeni po završetku manifestacije. Tradicionalno održavanje natjecanja u marketing planiranju dokaz je zalaganja nastavnog osoblja Ekonomskog fakulteta, da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove, spremne da uspješno odgovore zahtjevima tržišta rada.

Kopirati
Drag cursor here to close