Bosna prije svega

U Mostaru upriličena studentska konferencija o Aliji Izetbegoviću

Sci-Tech / Flash | 27. 11. 2016. u 20:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentska konferencija o liku i djelu prvog predsjednika Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića na temu 'Bosna prije svega' održana je protekle subote u Studentskom hotelu 'Mostar'. Na konferenciji je sudjelovalo devet govornika podijeljenih u tri panela.

U punoj multimedijalnoj dvorani Studentskog hotela, pored gostiju iz Sarajeva, Šahina Kerle, direktora Fonda 'Bošnjaci' i Anesa Džunuzovića, tajnika udruženja 'Mladi muslimani' konferenciji su prisustvovali i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Edin Mušić, predsjednik GO SDA Mostar, Salem Marić, muftija u mirovini, Seid ef. Smajkić, predsjednik ŽO AM SDA HNŽ, Haris Šabanović, predsjednica AŽ GO SDA Mostar, Mumbera Berberović.

Predsjednik AM SDA GO Mostar, Alen Jaganjac je istaknuo da je cilj u narednom periodu osigurati stipendije za najbolje studente mostarskog Univerziteta, ali i aktivirati mlade da i oni sudjeluju u ovakvim konferencijama.

Konferenciju su organizirali Asocijacija mladih SDA Mostar, Udruženje 'Mladi muslimani', Muzej 'Alija Izetbegović', Fond 'Bošnjaci', te Balkanski narodni pogled.

Kopirati
Drag cursor here to close