Sensus

U Mostaru održana radionica o tehnikama u radu s agresivnim tinejdžerima

Sci-Tech / Flash | 29. 11. 2016. u 15:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 29.11.2016. godine u organizaciji neformalne grupe Mreže pedagoga i Centra za psihološku podršku Sensus održana je edukacija pod nazivom „Važnost i načini zaštite mentalnog zdravlja učenika i tehnike za rad s agresivnim tinejdžerima“.

Edukacija je organizirana u cilju zaštite mentalnog zdravlja učenika, njihovih osnovnih prava i pružanja pomoći učenicima u riziku.

Jedan od ključnih poslova pedagoga u svim školama jeste i savjetodavni rad s tinejdžerima koji zbog osjetljivog razdoblja u kojem se nalaze pokazuju veliki broj disfunkcionalnih ponašanja.

Glavni zadatak svih pedagoga kao stručnih saradnika u školama je da prepoznaju i pomognu djeci s problemima mentalnog zdravlja.

Radionica je bila posvećena važnosti mentalnog zdravlja i tehnikama koje pedagozi i psiholozi mogu koristiti u radu s agresivnim tinejdžerima.

Na održanoj edukaciji prisustvovali su pedagozi iz 16 srednjih škola s područja Hercegovačko neretvanske županije a na čelu s predstavnicima Mreže pedagoga Husom Razićem i Doris Vlašić.

Edukaciju su održale psihologinje iz Centra za psihološku podršku Sensus čiji je glavni cilj poboljšanje psihosocijalnog razvoja, pružanje podrške i osiguravanje edukacije za djecu, mlade i odrasle, kroz preventivni, interventni, savjetodavni i radioničarski rad.

Centar također nudi aktivnosti psihološkog savjetovanja i psihoterapije. Za sve informaciju u vezi psihološkog savjetovanja možete se obratiti na broj telefona: 061/547-626 ili putem e-maila: [email protected], priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close