Udruga "Krug"

U Mostaru dvodnevna regionalna stručna konferencija 'Interacademia'

Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2017. u 10:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvaranje dvodnevne regionalne stručne konferencije - "Interacademia" bit će upriličeno u četvrtak, 25. svibnja, od 9 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Konferenciju organizira mostarska udruga "Krug", u suradnji s akademijama i fakultetima likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, Trebinja, Sarajeva, Banje Luke, Zagreba, Beograda i Cetinja.

Neke od tema o kojima će se razgovarati tijekom konferencije su suradnja likovnih akademija i razmjena studenata, zatim zajedničke izložbe i digitalizacija informacija, prakse i problemi u djelatnosti kustosa, uporaba novih medija u umjetnosti, potencijali koje nose regionalne zbirke umjetnina kao kulturno-povijesno naslijeđe, te problemi s kojima se susreću akademije i umjetnici u regiji.

U okviru konferencije predviđeno je i svečano otvaranje izložbe "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine", nastale u okviru projekta PRO-Budućnost te studijski obilazak nekropole stećaka Radimlja kod Stoca i Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju. Jedan panel konferencije bit će posvećen i problematiziranju tematskog pravca i aktualiziranju likovnih stremljenja izložbe koja se u okviru projekta "Interacademia" planira za jesen 2018. godine, također u Mostaru.

Udruga "Krug" je, organizacijom navedenih događaja, pretvorila Mostar u svojevrsno tradicionalno središte okupljanja i suradnje akademskih likovnih institucija iz cijele BiH i susjednih zemalja.

Konferenciju "Interacademia" financijski su podržali Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, USAID i CRS u okviru projekta PRO-Budućnost, te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close