Turska

U građevinskom kompleksu starom 7.000 godina pronađeno 13 ljudskih kostura

Sci-Tech / Flash | 13. 08. 2017. u 13:17 D.L.
Kopirati

Tokom iskopavanja u mjestu Gokceada u Canakkaleu, na sjeverozapadu Turske, pronađen je građevinski kompleks sastavljen od nekoliko prostorija i star oko 7.000 godina.

Iskopavanja su počela 2009. godine, a tim predvodi profesor sa Sveučilišta Trakya Burcin Erdogu.

Erdogu je kazao kako su tijekom ovogodišnjih iskopavanja došli do značajnih otkrića.

''Tijekom iskopavanja u 2017. godini pronašli smo veoma važan građevinski kompleks od sedam-osam prostorija'', kazao je Erdogu.

Dodao je kako će istraživanja biti nastavljena jer je riječ o jednom nepoznatom procesu i razdoblju u zapadnoj Anadoliji.

Erdogu je izjavio kako su tijekom istraživanja pronašli i veliki broj jama, a da je u jednoj od njih pronađen veći broj ljudskih kostura, javlja agencija Anadolija.

''Na području iskopavanja bilo je puno jama. U jednoj od njih je pronađeno 13 kostura, među njima muškaraca, žena i djece. Kosturi su bili ostavljeni u jami. To je bilo iznenađenje za nas. Jer u tom razdoblju, bilo da je riječ o zapadnoj Anadoliji, bilo o Grčkoj, groblja ili ljudski kosturi ne dolaze pod ruku. Imamo puno sreće kada je riječ o tome. Prvi put smo se susreli s jednim takvim otkrićem'', rekao je Erdogu.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.