BH Navigator

U BiH održana prezentacija prvog mobilnog turističkog vodiča BiH

Sci-Tech / Flash | 22. 05. 2011. u 09:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prateći svjetske trendove iz oblasti komunikacija, početkom 2011. godine, agencija Mark IN iz Sarajeva kreirala je prvi mobilni turistički vodič Bosne i Hercegovine. Turistička ponuda BiH, u prvih mjesec dana, bila je dostupna isključivo korisnicima Apple iPhone-a, dok je od ožujka dostupna i korisnicima ostalih mobilnih aparata.

Prva prezentacija BH Navigatora održana je u veleposlanstvu BiH u Hagu gdje je predstavljen koncept aplikacije koja na vrlo jednostavan i pregledan način korisnicima iPhone telefona pruža uvid u turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Na prezentaciji koja je naišla na veliko oduševljenje prisutnih, pojedinačno je predstavljena svaka od kategorija, sadržaj koji se unutar kategorija nalazi, te način preuzimanja same aplikacije.

Nakon Nizozemske, BH Navigator prezentiran je i bh. javnosti. Ovog puta prezentirana je cjelokupna ponuda razvrstana po kategorijama kao što su kultura i umjetnost, smještaj, hrana i piće, barovi i klubovi, šoping, prijevoz, avanturizam, koja je dostupna ne samo korisnicima Apple iPhone-a, već i svim korisnicima ostalih mobilnih aparata putem mobilne stranice m.bhnavigator.ba.

BH Navigator prvenstveno je namijenjen stranim turistima zapadne Europe i američkog kontinenta, ali i milijunskoj BH dijaspori, te domaćim turistima.

Dostupna na engleskom i bosanskom jeziku, aplikacija je za krajnjeg korisnika potpuno besplatna, te nakon prvog download-a njeno korištenje ne zahtjeva internet konekciju, što omogućava njeno korištenje bilo gdje, bilo kada i u bilo kojoj situaciji.

Obzirom na trendove i sve veću zastupljenost mobilnih uređaja u svakodnevnom životu, te navike potrošača u zapadnim zemljama – BH Navigator predstavlja idealnu troškovno efikasnu prezentaciju domaćih turističkih potencijala.

Unatoč svim prednostima ovakvog načina turističke promocije Bosne i Hercegovine, podrška turističkih zajednica ovom projektu je izostala. Shodno tome, kako bi se održao ovakav jedan projekt, Agencija Mark IN ponudila je mogućnost oglašavanja unutar aplikacije BH Navigator.

Prvi mobilni vodič BiH, koji sadrži turističku ponudu tri bh. grada: Sarajeva, Banja Luke i Mostara, putem iTunes-a do sada je preuzelo više od 2.000 korisnika iPhone mobilnih uređaja iz 35 zemalja svijeta.

Više informacija o projektu na www.bhnavigator.ba

Kopirati
Drag cursor here to close