Mogu napuniti mobitele

Trebinje dobilo parkiralište za bicikle sa solarnim panelom i usb priključcima

Sci-Tech / Flash | 27. 09. 2016. u 14:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku realizacije projekta „Izgradimo zeleni imidž“, koji provode Grad Trebinje i veleposlanik Kraljevine Norveške, danas je, ispred Centra srednjih škola Trebinje, postavljen prvi parking – stalak za bicikle u ovom gradu.

Veleposlanstvo Norveške financira projekt sa 70.000 KM, dok Grad Trebinje sudjeluje sa 20.000 KM.

''Projekt se zasniva na obuci mladih i zaposlenih u gradskoj upravi o značaju energetske efikasnosti i obnovljivim izvorima energije, a solarni panel i parking za bicikla dio su rezultata ovog projekta. Naš cilj je promocija zdravog života i očuvanja čovjekove okoline, što je kod nas još uvijek na početku, a na čemu treba raditi za buduće generacije'', istakao je Ognjen Grujić, direktor razvojnog programa Norveškog veleposlanstva u BiH.

On je dodao da je parking namijenjen, kako mladima koji biciklima dolaze na nastavu, tako i ostalim građanima Trebinja, te da panel sadrži punjač za mobilni telefon i usb priključak, objavljeno je na službenoj stranici grada Trebinja.

Načelnik Odjela za gospodarske i društvene djelatnosti Grada Trebinja, Zoran Milošević kaže da gradska uprava i na ovaj način želi da pokaže opredijeljenost za dobrobit građana Trebinja.

''Podizanje ekološke svijesti, naročito mladih, ali i svih građana Trebinja je od velikog značaja. Osim ovog, u planu nam je da postavim još ovakvih parking stalaka, te da u sljedećem razdoblju radimo na uređenju biciklističkih staza u našem gradu'', istakao je Milošević.

Postavljanju parking – stalka, prethodila je radionica o energetskoj efikasnosti, održana u biblioteci Gimnazije ''Jovan Dučić'' Trebinje.

Kopirati
Drag cursor here to close