INTERA TP

Tim 'Bamba' pobjednik 2 ciklusa Startup Akademije

Sci-Tech / Flash | 05. 05. 2016. u 12:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 5. svibnja, u INTERA TP održan je Demo Dan drugog ciklusa Startup Akademije. Zanimanje za ovaj ciklus, fokusiran na žensko poduzetništvo, bio je zaista velik. Od prijavljenih 28 timova, 16 ih je odabrano da sudjeluje u programu, a ukupno 8 njih jučer je prezentiralo svoje poslovne modele: Bamba, Pinde, Aktivno Roditeljstvo, Aqua Clean, HelenaS Sandals, IDEKA, Psihoterapijsko savjetovalište te WoofBark.

Komisija koju su činili predstavnici triju centara uključenih u projekt (Inovacioni Centar Banja Luka, BIT Centar Tuzla i INTERA Tehnološki Park) imala je zaista težak posao. Za pobjednika je odabran tim Bamba s poslovnom idejom dizajniranja i proizvodnje domaćeg branda udobne odjeće za djecu te platnenih ekoloških, všekratnih pelena, s posebnim naglaskom na dizajn i udobnost. Drugo mjesto pripalo je timu Aktivno roditeljstvo s idejom organizacije obuka na temu aktivnog bavljenja roditeljstvom namijenjenih roditeljima i pedagoškim djelatnicima. Treće mjesto osvojio je tim IDEKA s idejom 3D modeliranja namještaja. Pobjednički tim osvojio je 10.000 KM za razvoj poslovne ideje, studijsko putovanje na konferenciju PODIM u Mariboru, Startup Weekend u Novom sadu te posjetu poduzetničkim inkubatorima u Zagrebu, kao i mogućnost izravnog ulaska u poslovni inkubator INTERA TP-a. Naravno, ulaz u poslovni inkubator omogućen je i svim ostalim timovima koji će nastaviti rad na svojim poslovnim idejama.

Kroz dva mjeseca aktivnog rada timovi su radili na razvoju svoje poslovne ideje. Nakon 10 treninga za 7 različitih modula (Razvoj poslovnog modela, Analiza tržišta i Minimalno održivi proizvod, Istraživanje tržišta, Financije za startupe, Marketing i Brendiranje, Pregovaračke i Prezentacijske vještine) uspjeli su definirati poslovni model koji će biti osnova za implementaciju njihove ideje. Osim toga, svi timovi imali su mogućnost konzultacije s nekolicinom istaknutih mentora u različitim područjima za koje se ukazala potreba.

Projekt Startup Akademija provodi se u suradnji s ICBL-om iz Banja Luke i BIT Centrom iz Tuzle, a financiran je uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH. Oba ciklusa Startup Akademije pokazala su se kao vrlo uspješna, a svi učesnici izrazili su veliko zadovoljstvo programom. U skladu s tim, INTERA Tehnološki Park namjerava nastaviti sa sličnim aktivnostima i u skorije vrijeme, o čemu će se više informacija znati uskoro.

Kopirati
Drag cursor here to close