Sveučilište u Mostaru

Svi žele na Medicinski i Farmaceutski fakultet

Sci-Tech / Flash | 17. 07. 2012. u 07:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gužve na referadama i hodnicima svih fakulteta mostarskog Sveučilišta obilježe su prve ispitne rokove tijekom proteklih dana, čime se najbolje pokazalo kako mladi ljudi masovno žele unaprijediti svoju naobrazbu i steći akademsko zvanje.

- Najveće zanimanje je vladalo za najmlađe fakultete. pa su tako ove godine već u prvom krugu popunjena sva mjesta na Medicinskom i Farmaceutskom fakultetu, kazao je za Dnevni list rektorov pomoćnik za nastavu i studente Vojo Višekruna.

- Na prvom roku bilo je prijavljeno ukupno 3015 kandidata, od čega je njih 2989 pristupilo prijemnim ispitima, rekao je Višekruna, zadovoljan velikim zanimanjem za studiranje na mostarskom Sveučilištu.

Prema raspisanom natječaju koji je provelo Sveučilište u Mostaru, ove godine na Farmaceutski fakultet moglo se upisati svega dvadeset studenata, a prijavilo ih se čak 97, što je i četiri puta više od mogućeg kapaciteta, dok se na Medicinski fakultet od prijavljenih 220 kandidata primalo samo 50 njih, koji će ''zaploviti'' u svijet medicine.

Što se tiče fakulteta s najvećim brojem prijavljenih kandidata, tu kao i ranijih godina, kaže Višekruna, prednjače Filozofski fakultet i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, koji ujedno i primaju najviše studenata, zahvaljujući velikom broju studijskih grupa i smjerova koje nude.

Na njih se tijekom srpanjskih rokova prijavilo oko 700 kandidata, a što se tiče drugih fakulteta Višekruna je naglasio i značajno zanimanje za Strojarski fakultet, gdje se prijavilo 156 kandidata kao i za Građevinski, s prijavljenih više od 200 kandidata.

Prema dosadašnjoj praksi Višekruna kaže da se i tijekom rujanskih upisnih rokova također očekuje veliki broj kandidata, koji se za studiranje na mostarskom Sveučilištu mogu prijaviti u razdoblju od 3. do 7. rujna, a prijemni ispiti, kako je naglasio, održat će se u razdoblju od 10. do 14. rujna.

- Do kraja ovoga tjedna termini svih ispitnih rokova bit će objavljeni i na službenim stranicama Sveučilišta, kazao je Višekruna, napominjući da potencijalni studenti sve detaljne informacije o željenim fakultetima također mogu vidjeti na istim stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close