Vlada FBiH

Sveučilište u Mostaru dobilo pravo raspolaganja na zemljište u vojarni 'Stanislav Baja Kraljević'

Sci-Tech / Flash | 10. 12. 2015. u 18:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH donijela je Odluku kojom pravo raspolaganja na zemljištu u vojarni 'Stanislav Baja Kraljević' u Mostaru, površine 1.917.235 m2, na Sveučilište u Mostaru.

Na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu gospodarskom društvu 'Civić' d.o.o. Cazin u iznosu od 300.000 KM.

Odluka je donesena jer je izmijenjen ponuđeni kolateral, koji je Odjel pravnih poslova Union banke d.d. Sarajevo procijenio i na njega dao pozitivno mišljenje.

Vlada FBiH je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Uprave BH Telecoma d.d. Sarajevo o izmjeni Odluke o odobrenju sredstava za nabavku reklamno-propagandnih usluga od Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Suglasnost Vlade dobio je i Ugovor o suradnji između Univerziteta znanosti i tehnologije - Odjeljenja za geologiju, geofiziku i zaštitu okoliša iz Krakova (Akademije Gorniczo-Hutnicza Im. Stanislawa Staszica) i Federalnog zavoda za geologiju, koji će potpisati direktor Federalnog zavoda za geologiju Hazim Hrvatović. Ovo će geolozima ovog omogućiti, uz ostalo, besplatnu obuku iz različitih metodologija geoloških istraživanja mineralnih sirovina.

Kopirati
Drag cursor here to close