Sporazum

Suradnja s Francuskom omogućuje mostarskim učenicima učenje francuskog

Sci-Tech / Flash | 20. 05. 2016. u 12:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska veleposlanica u BiH Claire Bodonyi koja boravi u dvodnevnom posjetu Mostaru potpisala je u petak s ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašidom Hadžovićem novi sporazum između Francuske i tog ministarstva kojim se povećava njihova suradnja u obrazovanju, posebice za dvojezični frankofoni razred u Gimnaziji Mostar.

Tom prigodom, veleposlanica je ponovila kako učenici koji pohađaju dvojezični frankofoni razred mogu polagati poseban ispit nakon kojega na kraju školovanja dobivaju uvjerenje koje je međunarodno priznato.

Ministar Hadžović podsjetio je kako dvojezični frankofoni razred u Gimnaziji Mostar postoji od 2007. godine, te da su u novom sporazumu napravljene određene izmjene.

Izmjene su napravljene sa svrhom da se francuski jezik može izučavati i u ostalim školama u Mostaru, odnosno da će učenici, ovisno o planu i programu škole, u osnovnim i srednjim školama moći izabrati učenje francuskoga jezika.

Osim potpisanog sporazuma i razgovora s učenicima, francuska veleposlanica uručila je predstavnicima Gimnazije informatičku opremu i udžbenike.

Tijekom svog boravka u Mostaru, francuske veleposlanica će posjetiti i Centar za mir i multietničku suradnju u Mostaru, kao i Muzej Hercegovine, u okviru Europske noći Muzeja.

Kopirati
Drag cursor here to close