sjednica

Studentski zbor u Mostaru ugostio kolege iz Hrvatske

Sci-Tech / Flash | 13. 12. 2015. u 13:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 12. prosinca 2015. godine na poziv predsjednice Janje Marušić u prostorijama Rektorata Sveučilišta održana je gostujuća sjednica Hrvatskog studentskog zbora, krovne organizacije koja okuplja sve studentske predstavnike na javnim i visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i ima legitimitet usklađivanja rada svih studentskih zborova visokih učilišta na zajedničkim programima.

Studentski zbor iz Mostara kao član HSZ predstavlja jedino Sveučilište izvan teritorija Republike Hrvatske na kojoj se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. Tom prigodom Predsjedništvo studentskog zbora mostarskog Sveučilišta dobilo je veliku čast i prigodu organizirati i ugostiti studentske predstavnike iz Hrvatske i time dodatno učvrstiti i poboljšati komunikaciju među kolegama. Sjednici su prisustvovali predstavnici studenata Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli i Dubrovniku.

Predsjednica Janja Marušić u ime Studentskog zbora pozdravila je sve prisutne i zahvalila na ukazanom povjerenju i prigodi za održavanje sjednice u Mostaru, čime je Hrvatski studentski zbor uvelike dokazao da itekako cijeni, poštuje i uvažava predani rad studenata u Mostaru.

Zahvalivši se domaćinima na toploj dobrodošlici i ugodnom prijemu u gradu Mostaru predsjednik HSZ Aleksandar Šušnjar zaželio je u budućnosti nastavak kvalitetne i produktivne suradnje. Kazao je da HSZ ima legitimitet raspravljati o studentskim problemima na međunarodnoj razini budući da su punopravni član Europske studentske unije.

Među bitnim stavkama su izmjene zakona o Studentskom zboru i studentskim organizacijama, izmjena pravilnika o prehrani, kao i natječaj za stipendije.

„Jako nam je važna dobra komunikacija, suradnja i razmjena novih ideja sa Sveučilištem u Mostaru kako bismo prevladali zajedničke probleme“, kazao je predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Aleksandar Šušnjar.

„Na sjednici se raspravljalo o nekoliko ključnih točaka koje su važne ne samo hrvatskim studentima već i studentima Sveučilišta u Mostaru“, dodao je Petar Labrović, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Ovo je ujedno bila i prilika da vodstvostudentskog zbora mostarskog sveučilišta upozna sve članove HSZ-a o načinu funkcioniranja i programskim aktivnostima koje su planirane za tekuću akademsku godinu na mostarskom Sveučilištu, navodi se u priopćenju Studentskog zbora.

Kopirati
Drag cursor here to close