InHealth

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija sudjelovali na Interdisciplinarom simpoziju u Rijeci

Sci-Tech / Flash | 07. 06. 2016. u 07:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli vikend je na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci održan prvi Interdisciplinarni studentski simpozij ''InHealth – Zdravlje kroz istraživanja, edukaciju i sport'', pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva zdravlja.

Cilj simpozija je bio okupiti studente različitih biomedicinskih usmjerenja iz područja regije kako bi predstavili i prenijeli svoja znanja stečena na matičnim Sveučilištima i fakultetima. Na simpoziju svoje su radove predstavili studenti iz Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine uz ugledno društvo medicinskih stručnjaka i akademske zajednice.

Na simpoziju su aktivno sudjelovali i studenti Fakulteta zdravstvenih studija iz Mostara, Marko Krpan, Ivana Perić i Ivona Ljevak kroz izlaganje autorskih stručnih i presječnih radova, uspješno predstavljajući matični fakultet i Sveučilište. 


Posjeta Rijeci bila je i prilika za susret sa predstavnicima studenata FZS iz Rijeke. Tom prigodom potpisan je i Sporazum o suradnji između SZ FZS Rijeke i Mostara. Sporazum su potpisali Katarina Herceg i Kruno Topolski, predsjednici Studentskih zborova Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru i Rijeci.

Na potpisivanju su prisustvovali prodekani Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci: prof. dr. sc. Daniela Malnar i prof. dr.sc. Amir Muzur. Sporazum o suradnji potpisan je s ciljem povezivanja i dijeljenja iskustava studenata oba fakulteta.

U ugodnom razgovoru među radnom zajednicom domaćina, razmijenila su se brojna iskustva o studiranju na ova dva Sveučilišta. 

Uz potpisanu suradnju, dogovoren je skorašnji posjet studenata iz Rijeke kolegama u Mostaru kao temelj zajedničke suradnje u budućnosti. 

Studenti FZS ovim se putem zahvaljuju Fakultetu zdravstvenih studija i Studentskom zboru Sveučilišta na materijalnoj i logističkoj potpori u ostvarenju zacrtanog projekta. 

Kopirati
Drag cursor here to close