Poslovna informatika

Studenti dokazuju da Mostar postaje IT središte Bosne i Hercegovine

Sci-Tech / Flash | 13. 04. 2017. u 16:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovakva priča je samo još jedan od dokaza stvaranja Mostara kao IT središta u Bosni i Hercegovini.
Za potrebe istraživačkog projekta iz predmeta Marketing, grupa studenata multidisciplinarnog studija Poslovna informatika (Leila Hasić, Amila Ćeranić, Riad Dizdar, Tarik Bostan i Vildan Beširević) posjetila je, IT kompaniju Config d.o.o.

Studente je, u moderno opremljenim prostorijama kompanije, dočekao Ivan Dragoje, koji ih je potom upoznao s kompanijom Config, njenim poslovanjem i budućim aktivnostima u cilju razvoja kompanije, priopćeno je is Univerziteta Džemal Bijedić.

Nakon toga, studenti su kroz razgovor Ivanom odredili zajedničke ciljeve i uspostavili smjernice privremene suradnje kako bi u konačnici dobili što kvalitetniji i uspješniji marketing projekt. Na ovaj način, grupi studenata je omogućeno da se nađu u stvarnom poslovnom okruženju, što im stvara dobru podlogu za snalaženje na budućem radnom mjestu.

Nakon posjete, studenti su imali samo riječi hvale za cijeli tim koji stoji iza Config-a, jer su dokaz modernog i uspješnog poslovanja na našim prostorima, što studentima može poslužiti samo kao poticaj za daljnji rad. Config svojom širokom ponudom proizvoda i usluga dominira u domenu fiskalizacije i HoReCa usluga na području Bosne i Hercegovine, a uskoro i šire.

Poslovna informatika je multidisciplinarni akademski studij na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Osnovan je 2015. godine u organizaciji Fakulteta informacijskih tehnologija i Ekonomskog fakulteta.

Nastavni plan i program prvog ciklusa traje tri godine i studenti stječu znanja iz oblasti informatike i ekonomije. Tako studenti su, između ostalog, spremni za upravljanje informacijskim sistemima, kao i za analiziranje financijskih aspekata poslovanja.

Više informacija o studiju se može dobiti na službenoj Facebook stranici, koja je napravljena na inicijativu studenata, koji su otvoreni za dodatna pitanja i pomoć budućim brucošima.

Kopirati
Drag cursor here to close