Digitalni div

Sprema se golemo preuzimanje: Amazon pregovara o kupnji MGM Studija

MGM Studio upisao se u povijest filmovima poput Ben Hura i Čarobnjaka iz Oza, a mnogi će ga zapamtiti po filmskoj franšizi o Jamesu Bondu i televizijskoj seriji Sluškinjina priča.
Sci-Tech / Flash | 18. 05. 2021. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Digitalni div Amazon pregovara o kupnji slavnog filmskog MGM Studija za devet milijardi dolara, izvijestili su britanski mediji. MGM Studio upisao se u povijest filmovima poput Ben Hura i Čarobnjaka iz Oza, a mnogi će ga zapamtiti po filmskoj franšizi o Jamesu Bondu i televizijskoj seriji Sluškinjina priča.

Njegova krovna kompanija MGM Holding istražuje mogućnosti prodaje od kraja prošle godine, prema medijskim napisima.

Amazon bi kupnjom MGM Studija osigurao ogroman katalog filmova za svoju uslugu straminga Prime, objašnjava BBC.

Amazon i MGM još nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom izvješća koje je objavljeno nekoliko sati nakon što je američki telekomunikacijski div AT&T dogovorio povezivanje medijskog odjela Warner Media s kanalom Discovery u sklopu stvaranja novog streaming diva.

Warner Bros. Entertainment vlasnik je franšize Harry Potter i Batman, a povezao bi se s Discoveryjem u čijem su portfelju Animal Planet i Discovery Channel, a prati ga više od 88 milijuna američkih kućanstava.

U siječju uveo je i uslugu streaminga Discovery +, koja trenutno ima 15 milijuna pretplatnika.

WarnerMedia vlasnik je HBO-a i HBO Maxa, koji imaju oko 64 milijuna pretplatnika diljem svijeta, a izbacili su hitove poput Game of Thronesa i Successiona. Trenutno ih zasjenjuju Netflix s 208 milijuna i Disney+ s više od 100 milijuna pretplatnika.

„Ovo je utrka u naoružanju u streamingu i AT&T je povukao ofenzivni strateški potez kako bi ojačao svoj sadržaj u borbi protiv Netflixa, Disneya i Amazona“, zaključio je analitičar Wedbush Securitiesa Dan Ives, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close