Volontiranje

''Socijalni dan“ u Holdini - srednjoškolci na radnim zadacima

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2016. u 11:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Holdina je ove godine učestvovala u projektu Asocijacije srednjoškolaca BiH pod nazivom “Socijalni dan”. Radi se o projektu u sklopu kojeg jedan dan u godini, srednjoškolci - članovi Asocijacije, volontiraju u partnerskim kompanijama i na taj način, kroz dnevnice za njihov rad, skupljaju novac za financiranje projekata Asocijacije.

U sklopu implementacije Holdina je angažirala 10 volontera koji si raspoređeni unutar različitih segmenata poslovanja kompanije; maloprodajnim, veleprodajnim i korporativnim službama i odjelima. Oni su u pratnji mentora, menadžera kompanije, proveli radni dan, prisustvovali sastancima i drugim redovnim radnim aktivnostima.

U kompaniji se nadaju da su volonterima pružili uvid u rad segmenata koje djeluju u sklopu kompanije, kao i da će nekim od njih ovo iskustvo pomoći u izboru njihovog budućeg zanimanja.

Povodom ovog dana, Ante Aralica, direktor Holdine je izjavio: „Učešćem u ovoj inicijativi Holdina želi pružiti podršku mladima, posebno onima koji su na pragu donošenja velikih životnih odluka o svojim zvanjima. Mi smo podržavali projekte ovog tipa i do sada, a planiramo i nastaviti biti dio pozitivnih inicijativa za izgradnju bolje budućnosti za mlade u ovoj zemlji. Smatramo to svojom obavezom, ali i velikim zadovoljstvom“.

Kopirati
Drag cursor here to close