smotra Sveučilišta

Snovi i tržište rada - 'recept' za studiranje Ljerke Ostojić

Sci-Tech / Flash | 14. 04. 2016. u 10:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru organiziralo je danas završnu smotru tijekom koje su se budući studenti mogli upoznali sa sveučilišnim programima kao i uvjetima upisa. Na smotri su učenicima završnih razreda srednjih škola i svim zainteresiranim predstavljeni Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva i računarstva, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Budućim studentima obratila se rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić, poručivši onima koji se još uvijek dvoje što upisati da se vode na osnovu dva načela.

''Prema onome što su vaši afiniteti, vaši snovi i vaša nadanja, te prema onome što je potrebno tržištu rada kako bi ste nakon fakulteta pronašli zaposlenje'', kazala je rektorica Ostojić. Ona je kazala kako Sveučilište u Mostaru ima deset fakulteta, jednu akademiju i stotine studijskih programa, ali i onih novih koji se od iduće akademske godine otvaraju.

''Velike brojke same po sebi ne znače ništa, jer ono što je bitno jeste kvaliteta, a naše Sveučilište je po njoj prepoznato'', kazala je. između ostaloga. Ostojić te poželjela dobrodošlicu budućim studentima.

Mnogi fakulteti iduće godine nude nove studijske programe, a jedan od njih je i Pravni fakultet sa sveučilišnim preddiplomskim studijem Kriminalistika i sigurnosni menadžment za koji je pokazan veliki interes.

''Pravni fakultet je odlučio uvesti ovaj sveučilišni preddiplomski studij zbog prepoznate potrebe za kadrovima ovog profila na našem području te smo tako u suradnji s eminentnim stručnjacima iz ovih oblasti iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske pripremili jedan opširan znanstveni plan i program studija'', kazala je Ivana Stipanović s Pravnog fakulteta.

Istaknula je kako je na ovaj studij planiran upis oko 50 studenata, ali će taj broj trebati povećati s obzirom na iskazani interes studenata. Također je istaknula kako se prigodom pripreme ovog studija vodilo računa o tržištu rada, odnosno uzeti su podaci sa Zavoda za zapošljavanje, te su kontaktirane ostale institucije u kojima bi se kasnije mogli zapošljavati studenti s ovim zanimanjem.

Smotre Sveučilišta u Mostaru za buduće studente do sada su održane u Livnu, Kiseljaku, Orašju i Posušju. Sveučilište u Mostaru od ove je godine budućim studentima olakšalo odluku o izboru studija i putem online smotre koja posjetiteljima omogućuje virtualnu šetnju po svim sastavnicama Sveučilišta. Online smotra se može posjetiti putem poveznice: www.sveuciliste.com.

Kopirati
Drag cursor here to close